Печалбата на американска мултинационална корпорация PepsiCo, производител и дистрибутор на безалкохолни

...
Печалбата на американска мултинационална корпорация PepsiCo, производител и дистрибутор на безалкохолни
Коментари Харесай

Печалбата от PepsiCo пада през второто тримесечие, но бие прогнозите на анализаторите

Печалбата на американска мултинационална корпорация PepsiCo, производител и дистрибутор на безалкохолни питиета и на други хранителни артикули, падна с 19% до 1,6 млрд. долара през второто тримесечие на годината, белязана от въздействието на ковид. Продажбите се свиха с 3% до 15,9 милиарда $. И в двата случая, обаче, компанията побеждава прогнозите на анализаторите, пише eleconomista.es. 

Компанията е съумяла доста да заобиколи коронавирусната рецесия, с помощта на увеличените продажби в линията на закуски, сосове и други храни. Увеличението със 7% компенсира спада на безалкохолните питиета, които бяха наранени от затварянето на ресторантите и вендинг машините. 

Въпреки спадащите облаги и продажби, сметките надвишават упованията на анализаторите, които чакат по-нататъшен спад. Прогнозите бяха за оборот от 15,3 млрд. и облага на акция от 1,25 $ спрямо 1,32, регистрирани от компанията. 

Компанията не е предоставила бизнес насоки за тази година, както разгласи президентът и изпълнителен шеф на PepsiCo, испанецът Рамон Лагурта, заради „ несигурността, обвързвана с пандемията “. Ръководството на PepsiCo обаче увери, че компанията поддържа проектите си за заплащане на акционерите, като разпредели 5,5 милиарда в дивиденти и 2 милиарда при назад изкупуване на акции. 

В изказването си Лагурта акцентира, че обстановката е " обнадеждаваща, защото рестриктивните мерки понижават, а подвижността на популацията се усъвършенства с напредването на тримесечието ". 

Източник: eleconomista.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР